het doel van Ekiko, de koffer

Je leest het goed: er zijn in Nederland kinderen die niks hebben. Dat willen we veranderen. En daar hebben we jou bij nodig.

Ekiko staat voor ‘elk kind een koffer’. Wij vinden dat elk kind dat niet thuis kan slapen, een eigen koffertje zou moeten hebben. Met eigen spullen. Een tandenborstel, een pyjama, een knuffelbeer, een liedje en een schone onderbroek of luiers.

Omdat alle kinderen dat nodig hebben. Maar ook om iets van thuis te hebben op het moment dat ze op een nieuwe, veilige plek verwelkomd worden. Om terug te kunnen kijken, maar vooral ook vooruit. Want de koffer is het begin van een nieuwe toekomst. Met spullen die van hen worden en van hen blijven. Naarmate de pleegkinderen ouder worden, komen er meer eigen spullen en meer fijne herinneringen in de koffer: foto’s, een dagboek, muziek en dingen die symbool staan voor hun kindertijd. Alle spullen die in de koffer komen, maken de geschiedenis van het kind tastbaar. En leveren daarmee voor het kind een onschatbare bijdrage aan de ontwikkeling van een eigen identiteit.

En het mooie is: je kunt heel makkelijk helpen. Lees hier hoe.