Wij dragen Ekiko al geruime tijd een warm hart toe. Het helpen van kinderen die op jonge leeftijd al zoveel spanning en zorgen kennen, spreekt ons erg aan. Want, is juist die onbezorgde, liefderijke jeugd niet datgene wat je als ouder als eerste levensbehoefte voor je kinderen ziet? Vanuit de instelling dat we met zijn allen op deze wereld zijn, en ook als gemeenschap voor elkaar moeten zorgen, dragen we graag ons steentje bij.

Fijn om nu concreet aan de slag te gaan met het vullen van de koffers. Samen met de kinderen hebben we knuffels en boeken uitgezocht. Welke spullen geef je weg? Die dingen die je zelf niet leuk meer vindt, of juist dingen waarmee je een ander blij kunt maken? Het gedachtegoed van Ekiko verrijkt in die zin ook onze kinderen. Omdat je het er met elkaar over hebt wat delen nou écht is. Inmiddels zijn we ver op weg met het vullen van de tassen. Elke tas heeft wel iets dat van ons zelf is. Nog goede, reeds gedragen kleding, of een knuffel uit de grote berg knuffels die we in de loop der jaren verzameld hebben. Een CD met muziek waar de kinderen graag naar luisteren. De pakketjes worden aangevuld met nieuwe items.

We hopen de kinderen die de koffers t.z.t. krijgen iets mee te geven, waarmee ze een nieuwe start kunnen maken. Ekiko, heel veel succes gewenst met dit mooie werk!

Alphons en Annemarit van Broekhoven