Cheque Rotaract Deventer

Een bijzonder moment voor Ekiko West-Overijssel. Uit handen van Lennart Leemhuis ontvangen Maarten en Marie Louise Trompetter voor Ekiko van Rotaract Deventer een cheque van maar liefst 5000 euro! Deze actieve vereniging heeft tijdens het Deventer Dickens-festival glühwein en gepofte kastanjes verkocht en daarmee dit fantastische bedrag opgehaald. Dank namens alle pleegkinderen in West-Overijssel!

Versterking gezocht bestuur Ekiko West-Overijssel

Voor Ekiko West-Overijssel zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden! Heb jij een hart voor pleegzorg en wil je als vrijwilliger iets kunnen betekenen voor pleegkinderen in de regio Deventer-Zwolle, dan komen we graag met jou in contact.

Ervaring is niet vereist, maar affiniteit met communicatie of jeugdzorg is wel gewenst. Heb je interesse, of wil je meer weten over de rol of over stichting Ekiko? Neem dan contact op via ekikowestoverijssel@gmail.com of info@ekiko.nl.

De Ekiko koffer

Het belang van Ekikokoffers voor kinderen en ouders

De Ekikokoffers staan klaar bij jeugdzorgorganisaties, zodat in acute situaties, waarin direct plaatsing van kinderen in een veilige omgeving aan de orde is, ingezet kunnen worden.

Dit bleek zeker van belang voor een gezin, dat door zeer moeilijke omstandigheden plotseling hun huis moest verlaten zonder dat ze zelf iets mee konden nemen, terwijl ze ook niet wisten wanneer ze naar huis konden terugkeren.

Op 12 januari 2024 heb ik een gesprek gehad met Sam, een tiener, samen met zijn ouders en met zijn jongere broertje. Een aantal maanden geleden moest het gezin, bestaande uit vader, moeder, Sam en twee jongere kinderen, plotseling hun huis verlaten vanwege een ernstige bedreiging. De aanwijzingen daarvoor werden door de ouders en door de politie zeer serieus genomen.

De ouders en de jongere kinderen zijn door de politie in veiligheid gebracht. Ze mochten het huis niet meer in, waardoor geen kleding of andere spullen meegenomen konden worden. Sam verbleef op dat moment op schoolkamp. Hij zit in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs, waar hij in augustus net begonnen was. Hij werd van school gehaald door de politie. Ook voor hem was er geen kleding. Het gezin verbleef vier nachten in een hotel, waarna ze een aantal weken op meerdere vakantieparken verbleven.

Medewerkers van Veilig Thuis werden ingeschakeld. Zij brachten voor elk kind een koffer. Sam was hier erg blij mee: nu had hij weer ondergoed, een pyama, spelletjes, een warm trainingspak, etc. Ook het nachtlampje kwam heel goed van pas samen met het boek Dolfje Weerwolfje. Zijn broertje was erg blij met een knuffelaapje. Er was geen koffer beschikbaar voor de jongere dochter, waardoor ze een koffer kreeg met kleding kreeg voor een ouder kind. Toen het gezin weer thuis kwam wilde ze deze kleding graag houden: het was aan haar gegeven.

Hoewel het een zeer dreigende situatie was, die het hele gezin veel spanning gaf, werd door de koffers van Ekiko, waardoor de kinderen kleding en speelgoed hadden, voor hen de situatie iets beter te verdragen. De kinderen hebben alle drie de koffers nog steeds. De ouders moesten voor zichzelf kleding kopen, voor de kinderen werd hier door Ekiko voor gezorgd. Ze zijn Ekiko hier dankbaar voor: de ouders en hun drie kinderen werden er echt door geholpen in een heel moeilijke situatie.

Nieuwe locatie opslag

Voor de zomer deden we een dringende oproep voor een nieuwe plek om onze spullen te kunnen opslaan en koffers te kunnen vullen. Deze nieuwe plek hebben we gevonden! Afgelopen maand is onze opslag verhuisd naar het voormalige schoolgebouw van OBS Deldenerbroek. Deze school heeft helaas in 2020 haar deuren moeten sluiten en gaat sindsdien verder als multifunctionele ruimte.

We zijn erg blij dat we van deze locatie gebruik kunnen maken!

Kom naar HAMLET!

Op 3, 4 en 5 september speelt de theatergroep KING’S MEN Shakespeare’s HAMLET in de prachtige kasteeltuinen van Kasteel Twickel. De voorstellingen (inclusief picknick!) worden op deze 3 dagen georganiseerd door Rotary Club Delden-Borne. En de opbrengst komt ten goede aan onze stichting!
King’s Men gebruikt in deze bijzondere versie van Hamlet een mix van Duits, Nederlands, a little English en ’n luk Twents. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De talen smelten ineen tot een heldere vertelling die je misschien niet helemaal verstaat, maar altijd begrijpt!
Kaarten kunnen besteld worden via deze link: https://www.eventbrite.nl/…/tickets-hamlet-inclusief…