Nieuwe locatie opslag

Voor de zomer deden we een dringende oproep voor een nieuwe plek om onze spullen te kunnen opslaan en koffers te kunnen vullen. Deze nieuwe plek hebben we gevonden! Afgelopen maand is onze opslag verhuisd naar het voormalige schoolgebouw van OBS Deldenerbroek. Deze school heeft helaas in 2020 haar deuren moeten sluiten en gaat sindsdien verder als multifunctionele ruimte.

We zijn erg blij dat we van deze locatie gebruik kunnen maken!

Kom naar HAMLET!

Op 3, 4 en 5 september speelt de theatergroep KING’S MEN Shakespeare’s HAMLET in de prachtige kasteeltuinen van Kasteel Twickel. De voorstellingen (inclusief picknick!) worden op deze 3 dagen georganiseerd door Rotary Club Delden-Borne. En de opbrengst komt ten goede aan onze stichting!
King’s Men gebruikt in deze bijzondere versie van Hamlet een mix van Duits, Nederlands, a little English en ’n luk Twents. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De talen smelten ineen tot een heldere vertelling die je misschien niet helemaal verstaat, maar altijd begrijpt!
Kaarten kunnen besteld worden via deze link: https://www.eventbrite.nl/…/tickets-hamlet-inclusief…

Prachtige gift van Stichting Pleegouders Overijssel

Na vele jaren van inzet voor pleegouders in Overijssel heeft de Stichting Pleegouders Overijssel (SPO) helaas moeten stoppen met haar activiteiten. Als laatste prachtige gebaar ontvangt Stichting Ekiko hun restant financiële tegoeden, zodat wij vele koffertjes kunnen vullen voor kinderen bij uithuisplaatsing. Bedankt voor deze prachtige gift en vooral voor de belangrijke rol die jullie jarenlang hebben vervuld als gesprekspartner voor pleegouders en instanties!

Nieuwe voorzitter

Stichting Ekiko (Twente) is het nieuwe jaar begonnen met een wijziging in het bestuur. Met ingang van 1 januari heeft Anna Weijermars het voorzitterschap overgenomen van Erik Averdijk. Anna is reeds 2 jaar actief als bestuurslid van Stichting Ekiko en in het dagelijks leven werkzaam als jurist.

Anna licht haar benoeming toe: “Met trots neem ik het stokje over van Erik. Ik ben blij met het vertrouwen dat ik gekregen heb en de mogelijkheid om mij te blijven inzetten voor kinderen die uit huis worden geplaatst. Ik hoop dat we ook in de toekomst het verschil kunnen blijven maken met Ekiko.

We zijn blij met de nieuwe rol die Anna op zich wil nemen en hopen, samen met alle vrijwilligers die Ekiko een warm hart toedragen, ook in 2021 veel koffers te kunnen vullen en uitgeven aan pleegkinderen in hun stap naar een nieuwe en veilige plek.

Erik blijft op de achtergrond betrokken bij de stichting. Het bestuur van Stichting Ekiko West-Overijssel blijft ongewijzigd.

Nieuwe statiegeldacties bij Coop

Ook in 2021 blijft het mogelijk om statiegeld te doneren aan Stichting Ekiko! En dit met slechts 1 druk op de knop. Van 1 januari t/m 31 maart 2021 kan dit bij Coop Oldenzaal, Coop Haaksbergen en Coop Hengevelde.

Klik hier voor de details >