Mede door de bijdrage van vele sponsoren hebben we afgelopen jaar voldoende geld opgehaald om vanaf 12 september aanstaande de kofferuitgifte te starten! In de komende weken zullen de kantoren van Bureau Jeugd Zorg in Twente bevoorraad worden met gevulde koffers en de medewerkers kunnen vanaf de startdatum koffers gaan meegeven aan kinderen die het nodig hebben. We vinden het geweldig dat we nu echt in de startblokken staan voor de realisatie van onze wens: elk kind een koffer. En daar willen we op een bijzondere manier aandacht aan besteden, ook samen met de mensen die pleegkinderen een warm hart toedragen. Op donderdag 12 september gaan wij de koffer rondbrengen in Twente. In estafettevorm fietsen en lopen we door 14 gemeenten. Een feestelijke en sportieve start van de eerste uitgifte van de Ekiko koffers. De estafette symboliseert de samenwerking tussen alle betrokken partijen; pleegouders(Jarabee), medewerkers van BJZ, de 14 Twentse gemeenten, sponsoren van Ekiko, vrijwilligers van Ekiko. Op 12 september geven wij letterlijk het stokje aan elkaar door….en wij hopen dat dit symbool mag staan voor de dagelijkse realiteit waarin we ons met iedereen inzetten voor pleegkinderen.

Wat is de bedoeling?

De eerste Ekiko-koffers worden letterlijk vanuit de Grolsch Veste in Enschede naar het Polman Stadion in Almelo gebracht en onderweg gevuld. U kunt hieraan bijdragen door mee te doen op de fiets of als hardloper. Natuurlijk hebben we ook mensen nodig die de deelnemers aanmoedigen. Tijdens de estafette geven hardlopers en fietsers elkaar het stokje door en lopen en/of fietsen zij langs de Twentse gemeenten. Er zijn 4 routes waarmee de 14 gemeenten worden bereikt. De 4 deelnemende teams krijgen bij de start een lege Ekiko rugzak (in plaats van koffer) mee. Deze gaat mee op de rug van een fietser. Wij vragen vertegenwoordigers van de verschillende gemeenten tijdens de tussenstops bij de 14 gemeentehuizen een item aan de rugzak toe te voegen. Al deze verzamelde spullen zullen bij de finish in het Polman Stadion in een Ekiko koffer worden gedaan. Dan zal er een officiele overhandiging van de eerste koffer plaatsvinden.

Tabelstartersevenementgoed1

 

Uw aanwezigheid stellen we zeer op prijs. Laat ons weten hoeveel kilometer u wilt lopen of fietsen, zodat een teamindeling kan worden gemaakt. We streven ernaar gemixte teams te maken van de verschillende betrokken organisaties.

U kunt kiezen voor:

  •  5 of 10 kilometer hardlopen
  •  10 of 20 kilometer fietsen

Graag horen we uiterlijk 6 september of u deelneemt;
via de mail naar info@ekiko.nl of telefonisch via Wapke von Piekartz 06-15060004.

Ekiko Startevenement routes en tijden