De noodzaak van Ekiko

Sommige ouders kunnen de zorg voor hun kinderen niet aan. Ze zijn niet in staat hun kinderen de veiligheid te bieden die ze verdienen.

Die kinderen worden beschermd door pleegzorg. In een nieuw gezin krijgen ze in een veilige omgeving de liefde, aandacht en warmte die elk kind zou moeten krijgen. En al is het een fijner huis, het blijft een vreemd huis.

Dan is het fijn om een eigen pyjama, tandenborstel en knuffel bij je te hebben. Zodat je je op die andere, vreemde plek ook een beetje thuis voelt. Maar vaak komen deze kinderen met lege handen aan op de nieuwe plek. Het gaat namelijk om kinderen die in crisissituaties uit huis geplaatst worden. Op dat moment is er geen tijd om een koffer voor ze in te pakken. Maar niet zelden hébben die kinderen niets om in te laten pakken. De enige koffer die ze meekrijgen is een onzichtbare, met emotionele bagage. En soms een plastic tasje met wat kapotte of te kleine kleding.

Voor die kinderen zetten wij ons in. Want ieder kind verdient eigen spullen en eigen herinneringen. Al is het maar een knuffel, een tandenborstel en een foto-album.

En het mooie is: je kunt heel makkelijk helpen. Lees hier hoe.