Jaarverslag 2015

Het jaarverslag van 2015 is gereed. Twaalf maanden Ekiko kort samengevat in een activiteitenoverzicht en financieel overzicht. JAARVERSLAG 2015

Zorgplicht Gemeenten: de jeugdhulpplicht

Jeugdhulpplicht gemeenten
Vanaf 1 januari 2015 is het de bedoeling dat pleegzorg, net als de overige vormen van jeugdzorg, onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten komt te vallen. Gemeenten hebben dan een zorgplicht: de jeugdhulpplicht. Dit betekent dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor voldoende en passend aanbod van pleegzorg. Om gemeenten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun informatievoorziening hebben zij van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een brochure ontvangen waarin de belangrijkste punten worden beschreven met daarbij een verwijzing naar relevante bronnen voor meer informatie. Bent u geïnteresseerd, klik dan hier voor de inhoud van de brochure.

Link: Jeugdzorg naar gemeenten: brochure over pleegzorg

De eerste koffer gaat mee!

Vrijdag 13 september; vandaag wordt er bij ons een pleegkind bijgeplaatst. We weten dat het een spannende uithuisplaatsing gaat worden, zijn ouders kunnen de opvoeding niet aan. Maar het verdriet, de onmacht en boosheid over de uithuisplaatsing van hun kind is enorm. Ouders kunnen nog niet geloven dat het gaat gebeuren tot het zover is. Ze hebben zich er dan ook niet op voorbereid. Hun zoon wordt door gezinsvoogd van BJZ opgehaald en wordt naar ons gebracht. Hij heeft niets bij zich als hij zijn huis verlaat, behalve de kleding die hij aan heeft. Dan komt hij aangelopen op onze oprit, met een vrolijk gekleurde koffer maar met zijn hoofd gebogen. Als we afscheid hebben genomen van zijn gezinsvoogd, gaan we de koffer uitpakken. Hij vraagt of alles echt voor hem is en of hij het mag houden. Ja, en ook de koffer is nu van jou, die zetten we in je kast. We bekijken de spullen en leggen het een beetje op de juiste plek; de pyjama op bed en de knuffel erbij. En de kleding in de kast. Het speelgoed in de koffer geeft hem afleiding en het meest blij is hij met de lego en Dvd die erin zit. Hij past goed op zijn spullen en voor het naar bed gaan legt hij alles weer netjes op zijn kamer. De koffer lost zijn verdriet niet op, maar ik was wel erg blij dat hij iets bij zich had waar hij een beetje houvast aan heeft.

Een pleegmoeder

Arnold Bruggink steunt Ekiko

Woensdag 13 maart met Arnold Bruggink (oud-speler FC Twente) in gesprek geweest. Hij gaat kijken wat hij met FC Twente kan afspreken en heeft toegezegd mee te willen lopen met het startevenement (Info hierover volgt nog)! Heel fijn gesprek. Arnold is heel betrokken en wil graag helpen! Wordt vervolgd…

Arnold Bruggink op Twitter

Taarten van Abel steunt Ekiko

Taarten van Abel, wie kent het niet?! Siemon de Jong komt als ‘Abel’ met verschillende kinderen in gesprek. We hebben ‘Abel’ bereid gevonden om Stichting Ekiko te steunen in ons Comité van aanbeveling. Bedankt Siemon!

Bekijk de website: www.detaart.com