Ekiko 5 jaar!

Al 5 jaar lang maakt Stichting Ekiko zich sterk om kinderen uit Twente, die niet langer thuis kunnen slapen, een Ekiko-koffer te geven. Een koffer vol spulletjes zoals een tandenborstel, pyjama, knuffelbeer, speelgoed, muziek en soms ook luiers.

De koffer staat voor het begin van een nieuwe toekomst. Met spullen die van hen worden en van hen blijven. Zodat ze iets eigens hebben op het moment dat ze op een nieuwe, veilige plek verwelkomd worden. Omdat we vinden dat elk kind dat nodig heeft.

Al 5 jaar en dat mag best gevierd worden!

Daarom mochten kinderen, die in een pleeggezin of instantie wonen, uit Twente komen of een binding hebben met Twente, hun wens naar ons sturen. Of het nu een gekke, bijzondere of grappige wens was, alle wensen werden verzameld in de zogenaamde “Wenskoffer”. In de lente en zomer van 2018 werden deze wensen vervuld. Daarnaast verschijnt in het najaar van 2018 ons jubileummagazine. Dat wordt breed verspreid onder partijen die bij jeugdzorg betrokken zijn.

Interview RtvOost programma ‘En dan nog even dit’

Op vrijdag 25 januari 2013 is Wapke von Piekartz te gast bij het RtvOost programma ‘En dan nog even dit‘. Wapke is één van de initatiefneemsters van de Stichting Ekiko. Het programma ‘En dan nog even dit‘ wordt opgenomen bij RTV Oost aan de Hazenweg 25 in Hengelo. De live-uitzending begint om 17.20 uur en wordt gedurende de avond diverse keren herhaald.

Interview RtvOost programma ‘En dan nog even dit’

In januari 2013 is Wapke von Piekartz te gast bij het RtvOost programma ‘En dan nog even dit‘. Wapke is één van de initatiefneemsters van de Stichting Ekiko. Het programma ‘En dan nog even dit‘ wordt opgenomen bij RTV Oost aan de Hazenweg 25 in Hengelo. De exacte datum wordt uiteraard nog vermeldt op de site, dus houd ons in de gaten! De live-uitzending begint om 17.20 uur en wordt gedurende de avond diverse keren herhaald.

Hofweekblad 051212, St. Ekiko

Artikel in het Hofweekblad van 5 december 2012 over o.a. de oprichting van Stichting Ekiko, doelstellingen en aankondiging van deelname aan de kerstmarkt in Delden op zaterdag 15 december 2012.