Wanneer ze alle spullen ziet wordt ze blij

Vanuit het werkveld kregen we onderstaand bericht. Dit zegt alles waar Ekiko voor staat, waar wij ons voor inzetten, en hoe waardevol de Ekiko-koffer is.

(onderstaand bericht is uiteraard met toestemming geplaatst)

Ik werk in het crisisteam van Veilig Thuis Twente en heb een 9 jarig meisje (laten we haar Ella noemen) een Ekiko koffer gegeven. In huis was het niet meer veilig voor haar, haar moeder en het paar maanden oude zusje van Ella. Omdat het niet meer veilig was zijn moeder en beide kinderen naar een veilige plek gebracht. Het was een hele onderneming, moeder had maar weinig tijd om spullen te pakken. Ze kon alleen wat babyvoeding meenemen voor het zusje van Ella. Onderweg, als we bij een politieagent in de auto zitten, vraag ik wat Ella leuk vindt om te doen. Ik leg haar uit dat we een lange rit voor de boeg hebben en zeg dat ze gerust haar ogen dicht mag doen om te slapen.
Ella vertelt dat ze het leuk vind om regenbogen te tekenen. Ze kruipt tegen haar moeder aan maar doet geen oog dicht. Eenmaal op de bestemming aangekomen loopt Ella mee naar de kofferbak, ik wijs de Ekiko koffer aan en zeg dat deze voor haar is. Ze lacht. Ik geef haar het handvat van de trolley zodat ze er zelf mee naar de deur kan lopen. Wanneer we eenmaal binnen zijn wil ze niets liever dan de koffer direct open maken. Ze vraagt: “Mag ik hem nu al open maken?” Ik zeg dat dat natuurlijk mag en help haar met de rits. Wanneer ze alle spullen ziet wordt ze blij. Ze herkent de boekjes die er in zitten, pakt de stiften en het tekenboek, gaat op de grond liggen en tekent een regenboog. Wat ontzettend fijn dat ik dit meisje, voor wie nu nog zoveel onduidelijk is over waar ze naartoe zal gaan de komende tijd, etc. in ieder geval dit cadeau kon geven!

Megan Vennegoor

Veilig Thuis Twente